Riure molt i sovint; guanyar-se
el respecte de les persona intel·ligents
i l'estima dels nens; merèixer l'elogi dels crítics
sincers i mostrar-se tolerant amb les traïcions
dels falsos amics; saber apreciar la bellesa
i trobar el millor en cada persona; deixar
un món millor; saber que almenys una vida
ha respirat més lliurement gràcies
a la nostra: això és haver triomfat.

Ralp W. Emerson

diumenge, 3 de febrer del 2008

WW1: Experiences of an English Soldier

Amb aquest títol: "WW1: Experiences of an English Soldier" es presenta el Blog que el nét d'un combatent de la Primera Mundial ha obert. En ell hi penja diàriment la corrrespondència que fa 90 anys els seu avi escrivia en plena Guerra Mundial, fent coincidir els mateixos dies però a diferent distància històrica.

És molt interessant veure i percebre en els escrits com es sentia aquest home, en un conflicte bèlic que va marcar els inicis del segle XX. Pels que estimem la història, és un document extraordinari i ben curiós i diferent als ulls del lector inquiet que vol gaudir de coses noves, degut a què apareixent escanejats els documents originals.

Veure la caligrafia de les cartes d'un home en plena guerra, produeix una sensació estranya. I pels que ens agraden els papers vells que parlen per si sols, només olorant-los... é sun honor disposar a la xarxa d'un arxiu que creix dia a dia a ritme d'història.

Us deixo escrita l'adreça, per si algu se li desperta la intriga de fer-li un cop d'ull a aquest blog:


Ens quedarà somiar que algun dia, l'home serà capaç d'escriure cartes només envoltat de paisatges de pau i sense l'ale de les bombes al clatell.