Riure molt i sovint; guanyar-se
el respecte de les persona intel·ligents
i l'estima dels nens; merèixer l'elogi dels crítics
sincers i mostrar-se tolerant amb les traïcions
dels falsos amics; saber apreciar la bellesa
i trobar el millor en cada persona; deixar
un món millor; saber que almenys una vida
ha respirat més lliurement gràcies
a la nostra: això és haver triomfat.

Ralp W. Emerson

diumenge, 7 d’octubre del 2007

...punt i apart...


A la vida hi ha moments que cal fer un punt i apart. Moments en què per més que vulguis mirar endavant, no ets capaç de fer-ho, moments on la malengia i l'enyorança et fan perdre de vista el lloc que ocupes.

És en aquests moments on t'agradaria sentir la gent que estimes aprop teu, però de vegades això no és així. De vegades el dia a dia ens empeny a seguir, i dilueixes les preocupacions en el dia a dia, fent veure que no hi veus, que no hi sents, que res t'importa, que ho comprens tot, que ets prou madura per accceptar-ho tot...
I passa el temps, i un dia t'adones que tot plegat pesa massa i t'enfonses en el més profund dels pous de la teva ànima, d'on sortir-ne sembla impossible. Segueixen passant els dies i segueixes donant voltes a les mateixes coses, fins que t'adones que cal sortir-ne d'aquest cercle viciós... perquè només mirant endavant és quan un pot caminar lleuger d'equipatge. I t'esforces a fer-ho, mentalitzada que l'únic motiu per fer-ho ets tu, res més, només tu. Saps millor que ningú, que has de pensar en tu, perquè en el món no deixem de caminar sols... però el teu inconscient encara té ganes de creure, de somiar que potser un dia sentiràs que no es tan gran aquesta solitud... i que en algun petit racó, sabràs que si amaga algú que et dóna força des del silenci, simplement potser.

I surts del pou, i la llum et cega la vista, i fas les coses per inèrcia perquè diuen que no pots tancar-te tant. I tu segueixes dient-he, intentant autoconvença't: per tu, ho has de fer per tu, has de pensar més en tu... mica en mica, sembles trobar sentit a les paraules, te les creus, i les acceptes.
El món funciona així, malgrat que no t'acabi de convéncer. Comences a tenir clar que la solitud de la persona humana, és part nostra... comences a tenir clar, que cal caminar en solitud, intentant no sentir-se solitària... Ara més que mai, sabem que només la il·lusió i els somnis ens seran l'antidot !!

5 comentaris:

civisliberum ha dit...

Fa molts anys que camino en solitud i els somnis han estat i son els millos companys de tots. Pero sempre cal tenir amics reals per saber on trepitxem.

civisliberum ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cerve ha dit...

I estic dacord, sense ells es fa difícil poder caminar en alguns casos. Però de vegades, cal saber acceptar el teu lloc entre mig d'ells.

Anònim ha dit...

Ay Nuria...això vol dir que et fa falta una "sessió amb la psicologa Marta" :-P

Petonets!

Anònim ha dit...

Nurieta jo estic un pel desencarrilada per molts dels motius que ja saps, però tenim una conversa llarga pendent tu i jo,ok? Tot i que desaparegui en moltes ocasions ja saps que pots comptar amb mi pel que necessitis!
Demà ens veiem xaiaaa!!!
Petonets mil!!!