Riure molt i sovint; guanyar-se
el respecte de les persona intel·ligents
i l'estima dels nens; merèixer l'elogi dels crítics
sincers i mostrar-se tolerant amb les traïcions
dels falsos amics; saber apreciar la bellesa
i trobar el millor en cada persona; deixar
un món millor; saber que almenys una vida
ha respirat més lliurement gràcies
a la nostra: això és haver triomfat.

Ralp W. Emerson

dissabte, 26 d’abril del 2008

A favor de l'Esport escolar


Els joves dirigents catalans demanen als grups polítics del Parlament més suport a l’esport escolar

Un grup d'una vuitantena de joves del Pla Català d’Esport a l’Escola, agrupats a l’Associació de Joves Dirigents Catalans (Jo-Dic) han debatut, aquest dimarts al Parlament de Catalunya, sobre les inquietuds dels dirigents polítics al voltant de l'esport i la postura dels diversos grups parlamentaris sobre la promoció de l’esport escolar a Catalunya, la situació dels equipaments al país, el paper que té com a eina per a la integració dels immigrants i el rol formatiu que s’associa a l’esport. A més, s'han fet propostes amb protagonisme de l'associació. El president de l'hemicicle, Ernest Benach, ha estat el moderador de la trobada.

L’acte ha comptat amb la participació dels diputats Joan Morell (CiU); Àlex Martínez (PSC-CpC); Pere Aragonès (ERC); Rafael López (PPC); Lluís Postigo (ICV-EUiA) i Albert Rivera (Grup Mixt). A part, també hi ha estat present la secretaria general de l'Esport, Anna Pruna.

Benach ha valorat positivament l’experiència i ha afegit, 'cal trobar la manera de donar-li continuitat'. Per la seva part, Pruna ha afirmat que 'activitats com la d’avui ens ajuden a implicar tota la societat en la millora de les polítiques cap a l’esport i demostren que és un sector molt transversal'.

El debat ha estat una iniciativa de la Secretaria General de l’Esport, que des de fa tres anys està executant el Pla Català d’Esport a l’Escola per fomentar la pràctica de l’esport a les escoles fora de l’horari lectiu, juntament amb el Departament d’Educació.

Notícia extreta d’ESPORTCATALA.COM a